Recept Amelander Mosterdsoep - Amelands Produkt - VVV Ameland

Recept Amelander Mosterdsoep

Op de Amelander akkers waar de meeuwen krijsend overvliegen, wordt het mosterdzaad al decennia lang gezaaid en verbouwd.

Een groot team van vrijwilligers oogst deze zaden waarna de molen in Hollum ze vermaalt tot de, ons aller bekende, mosterd.

En de lekkerste mosterdsoep? Die maak je natuurlijk met deze heerlijke Amelander Mosterd! Geen idee hoe je mosterdsoep maakt? Gebruik dan het recept van Koren- en Mosterdmolen De Verwachting:

 

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje en pers het knoflook teentje. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Doe vervolgens de mosterd in de pan en roer het met een houten lepel over de panbodem zodat het kan ontzuren.

Blus de mosterd met de witte wijn en voeg al roerend de bouillon en room toe.

Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg tenslotte de vulling toe en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Indien gewenst kun je de soep nog iets binden. 

Eet smakelijk!

Recept Amelander Mosterdsoep - Amelands Produkt - VVV Ameland

Waar te koop

Zin in Amelander Mosterdsoep maar geen mosterd in huis? Haal hem dan in onze winkel of bestel het eenvoudig in onze webshop!

Recept Amelander Mosterdsoep - Amelands Produkt - VVV Ameland

Meer over het Amelands Produkt

Meer weten over het Amelands Produkt? Welke produkten aangesloten zijn, in welke restaurants je kunt genieten van het Amelands Produkt of zin in een paar dagen Ameland in combi met het Amelands Produkt? Hier vind je alles wat je zoekt!

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.