Recept Stoofvlees met mosterd en bier
Stoofvlees met Amelander streekproducten is heerlijk! En met dit recept eenvoudig te bereiden!
Het vlees van lokale runderen wordt langzaam gestoofd in Amelander bier, wat een fijne bitterheid geeft. Heerlijk bereid met Amelander mosterd, een smakelijke mix van locale ingrediënten!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1200 gram Amelander rundvlees
- 3 flesjes Amelander donkerbruin bier*
- 2 el. Amelander mosterd
- 2 sneetjes bruin brood
- 1 scheut azijn
- 2 uien
- 2 blaadjes laurier
- boter
- peper
- zout
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
- Verhit een flinke klont boter in een pan en bak het vlees kort rondom bruin. Doe dit in kleine porties zodat het vlees goed bakt in plaats van kookt. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
- Snipper de uien en fruit de ui in dezelfde pan met wat extra boter. Voeg vervolgens het vlees en een laurierblad toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereidingswijze
Schenk het bier en een scheutje azijn erbij, en leg de met mosterd besmeerde boterhammen in de pan. Laat het geheel 2 tot 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is. Serveer met verse frietjes, Amelander aardappelen of een boterham.
Eet smakelijk!
*Tip: het Amelander Skutehôn of Amelander Bikkelha'd bier zijn zeer geschikt voor deze stoofpot.
Gebruikte producten:
Meer recepten
Natuurlijk is er nog veel meer lekkers te bereiden met de Amelander Produkten! Bekijk hier alle recepten.
Meer over het Amelands Produkt
Meer weten over het Amelands Produkt? Welke produkten aangesloten zijn, in welke restaurants je kunt genieten van het Amelands Produkt of zin in een paar dagen Ameland in combi met het Amelands Produkt? Hier vind je alles wat je zoekt!