Meervalsalade
Soort gerecht | Salade |
Aantal personen | 4 personen |
Ingrediënten:
- 2 meervalfilets
- 1 kleine (rode) ui
- 1/4 kop olijfolie
- 1 krop (ijsberg) sla
- 100 gram Fêtakaas of Danish Blue kaas
- 1 kleine rode en gele paprika
- 1 theelepel verse dille
- 1/4 kop balsamico azijn
- 1 dikke plak schouderham
Bereiden:
De meervalfilets in stukken van 1 bij 1 cm snijden en in een pan met water 5 minuten laten koken. De meervalstukjes uit het water nemen en af laten koelen.
De paprika's en de ui in stukjes snijden en samen met de dille, olijfolie en azijn in een slakom doen. Snij de ham in kleine blokjes. Was de sla en snijd of trek deze in stukken. Voeg de sla samen met de kaas, de ham en de meerval toe aan het olijfoliemengsel en meng alles. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Bron: Amelander meervalkwekerij